Sladki piškoti
• 4 skodelice konjskih muslijev
• 3 skodelice melase ali nekaj žlic melasinega sirupa
• ½ skodelice moke
• 2 naribani jabolki
• 2 nastrgana korenčka
• 1/4 skodelice rjavega sladkorja
• Sladkor v prahu
Pečico segrejemo na 200 °. Zmešamo vse sestavine, razen sladkorja v prahu. Oblikujemo piškotke in jih položimo na peki papir . Pečemo 15-30 minut. Ko se piškotki ohladijo jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Korenčkovi piškoti
• 1 skodelica suhih ovsenih kosmičev
• 1 skodelica moke
• 1 skodelico narezanega korenje
• 1 žlička soli
• 1 žlica sladkorja
• 2 jedilni žlici koruznega olja
• ¼ skodelice vode
• ¼ skodelice melase ali melasinega sirupa
Zmešajte vse sestavine . Naredite majhne piškotke in jih položite na peki papir. Pecite pri 175 ° 15 minut ali dokler niso piškotki zlato rjavi.
Jabolčni piškoti
• 1 skodelica margarine
• 1 skodelica moke
• 1 skodelica rjavega sladkorja
• 1 skodelica otrobov
• 1 skodelica na kocke narezanega korenja
• 1 skodelica na kocke narezanega jabolka
• 1 čajna žlička sode bikarbone
• 2 skodelici hitro kuhanega ovsa
• ½ skodelice čežane
Stepemo margarino in sladkor dokler ni kremasta. Zmešamo moko, otrobe in sodo bikarbono ter dodamo h kremni zmesi. Na koncu dodamo še oves, korenje in jabolka. Izoblikujemo poljubne oblike piškotkov, jih položimo na peki papir in pečemo pri 175 ° 10- 12 min. oz dokler rahlo ne porjavijo.
Ovseni piškotki
• 1 skodelica ovsa
• 1 skodelica otrobov
• 1 skodelica vode
• 1 žlica soli
• 2 žlici rjavega sladkorja
• ½ skodelice melase ali melasinega sirupa
Zmešajte sestavine, naredite kroglice in jih zavijte v folijo. Kuhajte jih približno 20 minut. Ko so skuhani jih vzamemo iz vode in pustimo, da se ohladijo in posušijo. Neporabljene piškotke moramo hraniti v hladilniku.
Jabočni mafini
• 1 skodelica moke
• 1 skodelica pšenice
• ½ žličke cimeta
• ½ skodelice sladkorja
• ½ žličke soli
• 3 čajne žličke pecilnega praška
• ¼ skodelice jabočne čežane
• 2/3 skodelice mleka
• ¼ skodelice koruznega olja
• 1 skodelica sesekljanih jabolk
Pečico segrejte na 200 °. Zmešajte suhe sestavine v veliki skledi. V drugi skledi zmešamo preostale sestavine. Nato prelijemo tekoče sestavine in jabolka v suhe sestavine. Mešajte, dokler ni vse vlažno, nato z žlico prenesite maso v modele muffine in pecite 15-25 minut.
Melasina torta
• 4 skodelice konjskih muslijev ali ovsa
• 1 skodelica melase ali sirupa
• 2 na palčke narezanega korenčka
• 1 narezano jabolko
Zmešajte melaso in muslije v veliki skledi. Ko je popolnoma premešano, postavite zmes na krožnik in oblikujte torto. Korenje in jabolka uporabite za okrasitev torte.
Božična torta
• 4 skodelice konjskih muslijev
• 1 narezano jabolko
• 1 skodelica rozin
• ½ skodelice melase
• ½ skodelice jabočne čežane
• ½ žličke pecilnega praška
• malo grozdja
• 2 na kocke narezanega korenje
• sladkorne kocke
Pečico segrejte na 175°. Dobro zmešamo muslije, jabolka, rozine, melaso, jabolčno čežano, in pecilni prašek. Maso damo v pekač za torte in pečemo 1 uro. Odstranimo pekač in pustimo da ohladi v celoti. Domišljiji pustimo prosto pot in torto okrasimo z grozdjem, korenjem in sladkornimi kockami.